Ads 468x60px

Google Website Translator Gadget

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Μια μαγευτική περιπέτεια στο Μουσείο Ιστορίας

Το Μουσείο διαθέτει αίθουσες πολλαπλών χρήσεων
Μια μαγευτική περιπέτεια, στο χώρο της επιστήμης, της τέχνης και της ιστορίας, ξεκινάει την Κυριακή 1 Ιουλίου στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ένα από τα σημαντικότερα Μουσεία της νεότερης Ιστορίας της χώρας.

Την πρώτη και την τελευταία Κυριακή κάθε μήνα το Μουσείο ανοίγει στο κοινό και θα γίνεται ξενάγηση στους χώρους του, όπου οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες του μπορούν να παίρνουν ευχάριστα μεσημεριανά… μαθήματα από την σύγχρονη Ιστορία της χώρας.

Το Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών άλλωστε ξεπερνά τα όρια ενός απλού πανεπιστημιακού μουσείου, στεγάζει πολιτιστικά δρώμενα, προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, για φοιτητές και ομάδες ενηλίκων στην ελληνική, αγγλική και γαλλική γλώσσα.

Το Μουσείο διαθέτει αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, όπου πραγματοποιούνται διαλέξεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, ημερίδες, συνέδρια, συμπόσια, κινηματογραφικές προβολές, περιοδικές εκθέσεις, κ.ά., τα οποία διοργανώνονται από το Πανεπιστήμιο και από εξωπανεπιστημιακούς φορείς, αλλά και συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις.

Το Μουσείο είναι μέλος του Δικτύου Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων Ιστορικού Κέντρου Αθηνών (www.athensmuseums.net).

Την 1η Ιουλίου και στις 29 του μήνα το Μουσείο
θα είναι ανοικτό από τις 11.00 έως τις 16.00 το μεσημέρι.

Το Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών στεγάζεται σε ένα από τα ελάχιστα σωζόμενα κτήρια της προ-οθωνικής περιόδου. Είναι κτισμένο στα ριζά της Ακρόπολης, με πανοραμική άποψη της Πλάκας, της Αρχαίας Αγοράς, του Αστεροσκοπείου και του Λυκαβηττού.

Πρόκειται για το ιστορικό κτήριο της οικίας Κλεάνθους, γνωστό και ως το «Παλιό Πανεπιστήμιο», που φιλοξένησε το πρώτο Πανεπιστήμιο του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους τα τέσσερα πρώτα χρόνια λειτουργίας του, από το 1837 έως το 1841.

Στόχοι του Μουσείου είναι η συλλογή, διαφύλαξη, τεκμηρίωση, συντήρηση και η ανάδειξη των ιστορικών ενθυμημάτων του Πανεπιστημίου. Οι συλλογές του απαρτίζονται από προσωπογραφίες καθηγητών του Πανεπιστημίου, έντυπα (συγγράμματα και λόγοι καθηγητών, παλαιές και σπάνιες εκδόσεις) χειρόγραφα βιβλία, επιστολές, διπλώματα, σπάνια επιστημονικά όργανα (ιατρικής, φυσικής, χημείας, φαρμακολογίας), φωτογραφίες, μετάλλια, σφραγίδες και άλλα αναμνηστικά σχετικά με το Πανεπιστήμιο.

Links:
http://www.interel.uoa.gr/dpt-museum.html

Για τα εκπαιδευτικά προγράμματα και για κρατήσεις θέσεων, στα τηλέφωνα: 210 3689 502 - 6

Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Θόλου 5, Πλάκα, 105 56 Αθήνα

Πηγή: http://www.nooz.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.