Ads 468x60px

Google Website Translator Gadget

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Η ομάδα "Κάθε Σάββατο στην Αθήνα"

Μια κίνηση πολιτών στο Facebook  

Το "Κάθε Σάββατο στην Αθήνα" είναι μια κίνηση πολιτών στο Facebook που στοχεύει στην αναβίωση του κέντρου της πόλης, την εξερεύνηση νέων προορισμών μέσα από το κοινό βίωμα.

Πάνω από 4.000 άνθρωποι έχουν γίνει μέχρι στιγμής μέλη της συγκεκριμένης σελίδας στο Facebook, κάνοντας τους διοργανωτές θα θέτουν νέους στόχους. Κάθε Σάββατο βρίσκονται σε εξέλιξη πολιτιστικά γεγονότα για τα οποία μπορεί να ενημερωθεί κανείς στην εν λόγω σελίδα.

Με το βλέμμα στραμμένο στην Αθήνα και το ερειπωμένο της κέντρο, η ομάδα "Κάθε Σάββατο στην Αθήνα" ξεκινά την πρώτη εικαστική της δράση, με μια ομαδική έκθεση 40 Ελλήνων καλλιτεχνών στην γκαλερί Genesis, στο Κολωνάκι, από αυτό το Σάββατο, 26 Μαΐου έως τις 16 Ιουνίου.

Η ομάδα "Κάθε Σάββατο στην Αθήνα", που ξεκίνησε πριν λίγους μήνες με πρωτοβουλία του δημοσιογράφου-συγγραφέα Νίκου Βατόπουλου και αριθμεί πλέον εκατοντάδες μέλη, έχει σκοπό την εμψύχωση και κατοίκηση του κέντρου της Αθήνας.

Σαν αρχή, εκτός από την έκθεση, η ομάδα προχωρά και σε άλλες δύο δράσεις: τον καθαρισμό από τα γκράφιτι του Νομισματικού Μουσείου, στην οδό Πανεπιστημίου, με την επίβλεψη του τομέα συντήρησης του Νομισματικού Μουσείου, και στη φύτευση τεσσάρων δέντρων στην Πλατεία Δεξαμενής, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.