Ads 468x60px

Google Website Translator Gadget

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

12 hours for Greece

Συναυλία συμπαράστασης για την Ελλάδα

Μήνυμα συμπαράστασης στον ελληνικό λαό θα στείλει η εκδήλωση «12 Ώρες για την Ελλάδα» που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαΐου στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με δελτίου Τύπου που εξέδωσαν οι εμπνευστές της διοργάνωσης, μια ανεξάρτητη ομάδα ευρωπαίων πολιτών με έδρα τις Βρυξέλλες.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πολιτιστικό κέντρο Halles de Shaerbeek, όπου θα φιλοξενηθούν εκθέσεις, ομιλίες και κινηματογραφικές προβολές σχετικές με τον ελληνικό πολιτισμό, καθώς και παρουσίαση ελληνικής γαστρονομίας. Είναι αφιερωμένη στον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν στην ενίσχυση του έργου που επιτελεί στην Ελλάδα.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με μια μαραθώνια ανάγνωση της «Οδύσσειας» του Ομήρου, η οποία θα διαρκέσει εννέα ώρες και στην οποία θα συμμετάσχουν, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου των διοργανωτών, εκπρόσωποι των οργάνων της ΕΕ και της βελγικής κυβέρνησης, πρέσβεις, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, καθώς και δεκάδες απλοί πολίτες, μαθητές και φοιτητές.

«Στόχος όλων να στείλουν ένα δυναμικό μήνυμα αλληλεγγύης στην Ελλάδα από την καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπέρ των ανθρώπινων αξιών που εκπροσωπεί ο ελληνικός πολιτισμός. Η επιλογή της "Οδύσσειας" υπενθυμίζει την ευφυή και υπερβατική φύση του ανθρώπου μπροστά στις δυσκολίες, ενώ η μαραθώνια, συμμετοχική ανάγνωση διακηρύσσει την απαραίτητη συλλογική προσπάθεια για τη διαφύλαξη και ανάδειξη της κοινής ευρωπαϊκής πολιτισμικής ταυτότητας», αναφέρει το σχετικό Δελτίο Τύπου.

Την εκδήλωση μπορείτε να την παρακολουθήσετε απευθείας στη διεύθυνση

Program:

Day Session:
  • 10:00 - 10:30 Opening With S.A.R. La Princesse Léa de Belgique
  • 10:30 - 19:00 Marathon Reading of Homer's Odyssey by 400 readers of all ages and backgrounds Produced by the Readers of Homer and Elliniko Theatro. Musical interludes by Lyravlos. Artistic creation by Niki Kokkinos.
Evening Session:
  • 20:00 - 20:15 Opening Impressions of Greece. Pierre Mertens, writer
  • 20:15 - 20:45 Concert Songs of my Country. Alexandra Gravas, mezzo-soprano
  • 20:45 - 20:50 Reading Tom Lanoy, writer
  • 20:50 - 21:45 Concert With the exceptional participation of Dionysis Savvopoulos, Lavrentis Machairitsas, Vassilis Kazoulis
  • 21:45 - 22:30 Dances of Greek Regions With the participation of Tradidanse, Association des Epirotes, Association des Crétois, Association des Grecs Pontiques, Association des Grecs de Thrace
  • 22:30 - 24:00 "Rebetika" Groupe VINYLIO            

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι καλλιτέχνες θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση αφιλοκερδώς, ενώ τα έξοδα παραγωγής θα καλυφθούν από τοπικούς και διεθνείς χορηγούς.

Οι εγγραφές στη μαραθώνια ανάγνωση της «Οδύσσειας» στις Βρυξέλλες πραγματοποιούνται μέσω της ελληνικής καινοτομίας Eventora στην ιστοσελίδα: https://www.eventora.com/en/Events/odyssey

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.