Ads 468x60px

Google Website Translator Gadget

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Ευρωπαϊκό στίβου: Νέο καρέ στον τελικό

Προκρίθηκαν Ιακωβάκης, Κυριακοπούλου και Στεφανίδη και Τσιάμης
 
Στις εννιά ανήλθαν οι ελληνικές προκρίσεις σε τελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Ελσίνκι. Στη χθεσινή γυναικεία πεντάδα (Παπαχρήστου, Πέρρα, Πανέτα, Στεργίου, Λίκα) ήρθαν να προστεθούν σήμερα ο «συνήθης ύποπτος» Περικλής Ιακωβάκης, το δυναμικό δίδυμο του επί κοντώ Νικόλ Κυριακοπούλου και Κατερίνα Στεφανίδη, και ο τριπλουνίστας Δημήτρης Τσιάμης.
 
Ο Ιακωβάκης θα βρεθεί για τέταρτη φορά σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μετά το 2002 στο Μόναχο, το 2006 στο Γκέτεμποργκ και το 2010 στην Βαρκελώνη. Στον σημερινό δεύτερο ημιτελικό ήταν δεύτερος στη σειρά του με 49.83 παίρνοντας την απευθείας πρόκριση στον τελικό. Νικητής της σειράς ήταν ο Ουκρανός Στάνισλαβ Μελνίκοφ, χάλκινος πριν δύο χρόνια στη Βαρκελώνη, με 49.72 ενώ την καλύτερη επίδοση των ημιτελικών σημείωσε ο Εμιρ Μπέκριτς με 49.37, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ Σερβίας. «Δεν ήμουν πολύ καλός. Είχα κάποια προβληματάκια τεχνικής, λόγω έλλειψης αυτοπεποίθησης πάνω στην κούρσα. Επρεπε να κερδίσω την κούρσα να έχω τρέξει πιο γρήγορα. Τώρα τα κεφάλια μέσα και αύριο να πάμε για τα καλύτερα. Πρέπει να πάω καλά στον τελικό, γιατί χρωστάω και μια υπόσχεση». δήλωσε ο Ιακωβάκης, ο οποίος με 49.04 έχει την κορυφαία φετινή επίδοση, από όλους όσοι ταξίδεψαν στο Ελσίνκι.

Στον πρώτο διάδρομο της πρώτης ημιτελικής σειρά έτρεξε ο νεαρός Σπύρος Παπαδόπουλος, ο οποίος όμως τερμάτισε όγδοος στη σειρά του με χρόνο 51.89 και 23ος στο σύνολο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.