Ads 468x60px

Google Website Translator Gadget

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Γαστρονομικό ταξίδι στο Λονδίνο με γεύση Ελλάδας

Συμμετέχουν πάνω από 20 ελληνικά περίπτερα από όλη την Ελλάδα

Μερικοί από τους διασημότερους σεφ στον κόσμο, κάποια από τα καλύτερα εστιατόρια του Λονδίνου, γεύσεις από τη Μαλαισία μέχρι τη Βραζιλία και το Περού περιλαμβάνονται στο μενού του κορυφαίου γαστρονομικού φεστιβάλ, «Taste of London».

Πρόκειται για μια γαστρονομική γιορτή που διοργανώνεται για 9η συνεχόμενη χρονιά στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας, στο Regent Park.

Φέτος από τις 21 έως τις 24 Ιουνίου πάνω από 50.000 επισκέπτες αναμένεται να την τιμήσουν με την παρουσία τους και να δοκιμάσουν γεύσεις από την Νότια Αμερική, την Ασία και φυσικά την Ευρώπη. Ανάμεσα τους και τα ελληνικά περίπτερα που έστησαν μια παραδοσιακή φιλόξενη ελληνική αγορά με λιχουδιές από όλες τις περιοχές της χώρας μας.
Η πρωτοβουλία για την ελληνική συμμετοχή, με την έκθεση «Taste Like Greece comes to London», ανήκει στον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου (Ο.Π.Ε.) και στις εταιρείες MediaCo FSS και Sopexa Hellas.

«Λόγω της αρνητικής δημοσιότητας που υπάρχει στην Αγγλία για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα αλλά και με την ευκαιρία της διοργάνωσης των Ολυμπιακών αγώνων στο Λονδίνο, αποφασίσαμε να φέρουμε στο Regent Park, στην καρδιά του Λονδίνου, γεύσεις, εικόνες και μυρωδιές Ελλάδος, αποδεικνύοντας, έτσι, στους Βρετανούς ότι η χώρα μας παραμένει ένας ιδανικός προορισμός διακοπών αλλά και γενικότερα αυθεντικών γεύσεων και πολιτισμού», είπε, η Σοφία Παναγιωτάκη, διευθύντρια της MediaCo FSS.

Συνολικά συμμετέχουν πάνω από 20 ελληνικά περίπτερα από διάφορες περιφέρεις, ελληνικά νησιά και δήμους αλλά και παραγωγοί ελληνικών προϊόντων από όλη την Ελλάδα.

«Πολύ σημαντικό, πέρα από τους 50.000 επισκέπτες που θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα ελληνικά προϊόντα και τους ελληνικούς προορισμούς, είναι το γεγονός ότι η παρουσία της Ελλάδας στο Regent Park, έδωσε αφορμή στους Βρετανούς δημοσιογράφους να δημοσιεύσουν μια σειρά από άρθρα, παρουσιάζοντας θετικά ως πολύ θετικά την εικόνα της Ελλάδος στο εξωτερικό», επεσήμανε η κ. Παναγιωτάκη.

Οι foodies είναι μια ανερχόμενη κατηγορία καταναλωτών που έχουν αδυναμία στο καλό φαγητό. Μέσα από την έκθεση αυτή έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν, να δοκιμάσουν και να αγοράσουν προϊόντα από όλο τον κόσμο. Παράλληλα μπορούν να ενημερωθούν για τις νέες εξελίξεις στο χώρο της γαστρονομίας και του τουρισμού.

«Η Ελλάδα πρώτη φορά λαμβάνει μέρος σε μια τόσο μεγάλη και σημαντική διοργάνωση. Ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα, κατά το οποίο η Ελλάδα αντιμετωπίζεται με οξεία κριτική από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, τέτοιες πρωτοβουλίες απεικονίζουν μια διαφορετικά εικόνα της χώρας μας», τόνισε η διευθύντρια του ΕΟΤ Λονδίνου Κυριακή Μπουλασίδου την οποία συναντήσαμε να μιλάει με τους έλληνες εκθέτες.

Ένας από αυτούς, ο Θωμάς Δούζης της εταιρείας Έργον, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την συμμετοχή του κόσμου: «Πολύς κόσμος, πολύ καλή απήχηση για τα ελληνικά προϊόντα. Ο στόχος της έκθεσης είναι να πούμε στο βρετανικό κοινό ότι τα ελληνικά προϊόντα δεν είναι μόνο το ελαιόλαδο, οι ελιές και η φέτα».
Πηγή: http://www.nooz.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.