Ads 468x60px

Google Website Translator Gadget

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Θεατρική Αποκάλυψη στην Πάτμο

Παράσταση που συνδυάζει διαφορετικές χώρες και γλώσσες
 
Σε θεατρική απόδοση θα παρουσιασθεί, τον Ιούλιο, το Βιβλίο της Αποκάλυψης στον ιστορικό χώρο του Σπηλαίου του Αγίου Ιωάννη στην Πάτμο, σε μια παράσταση που συνδυάζει στην παραγωγή της διαφορετικές χώρες και γλώσσες.

Καταληκτήριο κείμενο της Βίβλου και άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία της Πάτμου, το κείμενο με τη διεθνή ακτινοβολία και ιστορική αξία γίνεται παράσταση στα χέρια των δύο γερμανών σκηνοθετών, της Barbara Hoffmann και του Till Sterzenbach, οι οποίοι και είναι εγκατεστημένοι ως μόνιμοι πλέον κάτοικοι. Διαχρονικό με πολλές προεκτάσεις, το κείμενο αγγίζει πολλά σύγχρονα ηθικά, περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά θέματα. Η σκηνοθετική άποψη εστιάζει φέτος τη ματιά της στο οικονομικό ζήτημα, καθώς αυτό είναι το πρωτεύον στις μέρες μας.
Με τις πρόβες να έχουν ξεκινήσει από την αρχή της άνοιξης, σε πολλά και διαφορετικά μέρη _όπως Θυάτειρα, Σάρδεις, Φιλαδέλφεια, Έφεσος, Σμύρνη, Λαοδικεία, Πέργαμος, η παράσταση θα μεταφερθεί λίγο πριν από την πρεμιέρα στον ιστoρικό χώρο, μετά από ειδική άδεια της Μονής Πάτμου. Χωρισμένοι σε επτά διαφορετικές ομάδες θέσεων κατά συμβολική αντιστοιχία των επτά Εκκλησιών της Μικράς. Ασίας, οι θεατές θα περάσουν πρώτη μια μεγάλη πύλη με το σχήμα ΑΩ.

Εκτός από τα αποσπάσματα στην ελληνική, που έχει επιμεληθεί ο Ηγούμενος της Μονής του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, θα ακουσθούν και άλλα μεταφρασμένα σε ξένες γλώσσες (γερμανικά, αγγλικά) ενώ την παράσταση ντύνει πρωτότυπη μουσική. Τη σκηνογραφία υπογράφει ο καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών της Βιέννης Hans Hoffer. Τον θίασο αποτελούν 14 ηθοποιοί. Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού, του Ε.Ο.Τ. και του Υπουργείου Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, η παράσταση αποτελεί έναν επιπλέον λόγο για να επισκεφθεί κανείς το νησί του Αιγαίου.
* Σπήλαιο του Αγίου Ιωάννη, στην Πάτμο από 26 Ιουλίου ως 3 Αυγούστου ( 21.30) -
Πληροφορίες:
www. technipatmos.com
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.