Ads 468x60px

Google Website Translator Gadget

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Βραβεία Κρασιών: Η Ελλάδα έχει λόγο για πρόποση…

Decanter World Wine Awards 2012

Περισσότερο από το 70% των ελληνικών κρασιών που συμμετέχουν στον μεγαλύτερο διαγωνισμό κρασιού στον κόσμο έχουν κερδίσει μετάλλια, με τη Νέα Ζηλανδία να κατακτά την κορυφή ακολουθούμενη από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Ελληνική οικονομία μπορεί να είναι υπό κατάρρευση, αλλά κάποιες από τις πιο απροσδόκητες εξαγωγές της χώρας πηγαίνουν εξαιρετικά καλά. Περισσότερο από το 70% των ελληνικών κρασιών που πήραν μέρος στον μεγαλύτερο διαγωνισμό στον χώρο του κρασιού έχουν κερδίσει μετάλλια, με έξι μπουκάλια να παίρνουν το χρυσό.

Στα βραβεία Decanter World Wine Awards 2012, τώρα για την όγδοη συνεχή χρονιά τους, όπου οι κριτές δοκίμασαν 14.119 κρασιά από όλο τον κόσμο, και απένειμαν τρία χρυσά σε ελληνικά κρασιά της Γαία Οινοποιητική. Τρία άλλα οινοποιεία, Λυραράκη , Κτήμα Αργυρού και Κτήμα Γεροβασιλείου , πήραν επίσης χρυσό μετάλλιο.

«Η εγχώρια αγορά στην Ελλάδα έχει καταρρεύσει και οι εξαγωγές είναι υπ ‘αριθμόν ένα προτεραιότητα», δήλωσε ο Έλληνας συγγραφέας κρασιού και επικεφαλής της Ελλάδας στα βραβεία, Νίκο Μάνεσης. «Εδώ είναι όπου τα ελληνικά κρασιά θα ευδοκιμήσουν. Η Ελλάδα μπορεί να καίγεται, αλλά οι αμπελώνες της, όχι.»

Συνολικά, η χώρα ξεπέρασε τη γειτονική Κροατία και βρέθηκε ακριβώς πίσω από τη Σλοβενία ​​και την Τουρκία.

Η Christelle Guibert, η βραβευμένη γευσιγνώστρια, δήλωσε: «Θεωρούμε ότι τα ελληνικά κρασιά είναι ένα κομμάτι από ένα κρυφό στολίδι. Αυτό που είναι συναρπαστικό για αυτά τα κρασιά είναι ότι, όπως και με άλλες επικείμενες αμπελουργικές περιοχές, όπως η Κροατία και η Σλοβενία, είναι γεμάτο ποικιλίες με τον χαρακτήρα των ντόπιων σταφυλιών τους. ποικιλίες που κερδίζουν μετάλλια, όχι μόνο οι κοινές Merlot και Pinot Grigio. »

Ένα κρυμμένο κόσμημα της περιοχής είναι μια ποικιλία σταφυλιών που ονομάζεται Ασύρτικο, ευρέως γνωστή ως «το Chablis της Ελλάδας». Καλλιεργείται στο ηλιόλουστο νησί της Σαντορίνης και έχει»πικάντικη, γεύση λεμονιού με πολλούς χαρακτήρες ορυκτών», σύμφωνα με την αγοράστρια κρασιού των Marks & Spencer, Emma Dawson.

Η λιανική έχει μόλις ξεκινήσει μια σειρά κρασιών της Ανατολικής Μεσογείου, μεταξύ των οποίων τέσσερα μπουκάλια από την Ελλάδα στο 13 που επιλέχθηκαν από τα 400 που δοκιμάστηκαν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.