Ads 468x60px

Google Website Translator Gadget

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

3ήμερες εκδηλώσεις στο Νομισματικό Μουσείο

«Τα μουσεία σ’ έναν κόσμο που αλλάζει. Νέες προκλήσεις, νέες εμπνεύσεις»


Τριήμερες εκδηλώσεις, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, διοργανώνει το Νομισματικό Μουσείο, στο πλαίσιο του εορτασμού της «Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2012», που φέτος έχει ως θέμα «Τα μουσεία σ’ έναν κόσμο που αλλάζει. Νέες προκλήσεις, νέες εμπνεύσεις».

Από τις 25 έως τις 27 Μαΐου, το Μουσείο, που στεγάζεται στο ιστορικό κτήριο του Ιλίου Μελάθρου, στην καρδιά της Αθήνας, παρουσιάζει ειδικά σχεδιασμένα, πρωτοπόρα εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία απευθύνονται σε ευαισθητοποιημένους πολίτες, φορείς και οργανισμούς, μαθητές και φοιτητές, αλλά και σε ευπαθείς, αποκλεισμένες κοινωνικές ομάδες, όπως άτομα με προβλήματα όρασης και οικονομικούς μετανάστες.

Συγχρόνως παρουσιάζονται από τους συντηρητές του Μουσείου τα ανακυκλώσιμα υλικά και η σημασία της ανακύκλωσης για το περιβάλλον και το μέλλον της γης.


Μέσα από τις προγραμματισμένες καινοτόμες δράσεις του, το Μουσείο προβάλλει την αλλαγή χρήσης του κτηρίου, αλλά και του οράματος της λειτουργίας του με επίκαιρα θέματα, όπως η εξέλιξη των συναλλαγών, τα νομίσματα σε εποχές αλλαγής και κρίσης, κάνοντας παράλληλα χρήση νέων τεχνολογιών (Skype - video wall).

Στόχος των εκδηλώσεων είναι η εξοικείωση και η γνωριμία των επισκεπτών με την πολιτιστική μας κληρονομιά σε ένα κόσμο που συνεχώς εξελίσσεται ραγδαία, με άξονες την οικονομική κρίση και τη διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος.

Για την υλοποίηση των πρωτοπόρων δράσεων του Νομισματικού Μουσείου, πολύτιμη ήταν η συνεργασία της Διεύθυνσης Μουσείου-Αρχείου της ΕΡΤ, του σκηνοθέτη Αλέξανδρου Κακαβά, του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος και του Ανοιχτού Σχολείου Μεταναστών Πειραιά, καθώς και η υποστήριξη των χορηγών της εκδήλωσης.

Πηγή: http://www.nooz.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.