Ads 468x60px

Google Website Translator Gadget

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

FLORIADE 2012

«Το θέατρο της Φύσης»
 
Στο Mundial Κηποτεχνίας θα συμμετάσχει για πρώτη φορά και η Ελλάδα, ως «εθνική» συμμετοχή. Η φετινή FLORIADE επικεντρώνεται στο τι μας προσφέρει η Φύση διαδραστικά. Έτσι, το θέμα της είναι «Το θέατρο της Φύσης» , όπου διαδραματίζεται μία παράσταση από περίπου 60 χώρες που αφορούν σε καινοτόμες ιδέες κήπων αλλά και περιβαλλοντικών δράσεων.
 
Σε έναν χώρο 660 στρεμμάτων όπου πριν βρισκόντουσαν αγροτικές καλλιέργειες, κοντά στα σύνορα Ολλανδίας- Γερμανίας, δίπλα στην πόλη Venlo, πραγματοποιείται η 6η FLORIADE

Η διάρκεια της έκθεσης είναι περίπου 6 μήνες (5 Απριλίου – 7 Οκτωβρίου 2012) και υπάρχει καθημερινό πρόγραμμα πολιτιστικών κι άλλων εκδηλώσεων. Η ομάδα που εκπροσωπεί την Ελλάδα ονομάζεται «Synergia-Hellenic Garden Team» και αποδεικνύει ότι σε κάθε κρίση, υπάρχει λύση, που τη δίνουν οι άνθρωποι που έχουν όρεξη να αναδείξουν τη δουλειά τους και να προβάλλουν την πατρίδα τους.
 
 
Ο ελληνικός κήπος στη FLORIADE 2012, με επίκεντρό του ένα ξύλινο θέατρο , το οποίο θα μπορούσε να είναι ανοικτή τάξη σχολείου ή και χώρος κερκίδων μικρού σταδίου, θα περιστοιχίζεται από τα χαρακτηριστικά φυτά του ελληνικού καλλιεργημένου τοπίου και χλωρίδας: ένας ελαιώνας, ένας αμπελώνας, ένας βοτανόκηπος με αρωματικά φυτά, κυπαρίσσια αλλά και σχίνα, πικροδάφνες και άλλους θάμνους. Μια «ελληνική» πράσινη πινελιά στον απέραντο παγκόσμιο καμβά των τουλάχιστον 60 εθνικών συμμετοχών, αριθμό ρεκόρ για τη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Όπως προτάσσει ο ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας της κηποτεχνίας, οι διάδρομοι εντός του Ελληνικού κήπου θα είναι φτιαγμένοι από υλικό τέτοιο ώστε κάθε σημείο του κήπου να είναι προσβάσιμο σε ΑΜΕΑ....

Εκτός όμως από το θέατρο (ή το στάδιο), υπάρχει και μία μόνιμη παράσταση (ή αγώνας). Η ενέργεια αυτή, πραγματώνεται μέσα από το μοναδικό παγκόσμια περιβαλλοντικό παιχνίδι PLANETBOOK. Το συγκεκριμένο παιχνίδι, σε επιδαπέδια ή ηλεκτρονική μορφή, θα βρίσκεται στο «σανίδι» και θα το παίζουν σχολεία. Αποτελείται από σειρά ερωτήσεων που αφορούν στο περιβάλλον και στόχος των ομάδων που συμμετέχουν είναι να το σώσουν!
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.