Ads 468x60px

Google Website Translator Gadget

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Κοσμήματα διάσημων καλλιτεχνών στο Μουσείο Μπενάκη

Παρουσιάζονται μεταξύ άλλων, έργα των Τζεφ Κουνς, Πικάσο, Μαν Ρέι

Καλλιτεχνικά έργα σε μικρογραφία, επινοημένα συχνά για ένα αγαπημένο πρόσωπο, προορισμένα για μια πολύ περιορισμένη αγορά, τα κοσμήματα των καλλιτεχνών είναι για πολλούς δημιουργούς η ευκαιρία να δοκιμάσουν ξανά το πλαστικό τους λεξιλόγιο, θέτοντάς του τους περιορισμούς που επιβάλλει η δημιουργία ενός κοσμήματος: μέγεθος, βάρος, χρηστική λειτουργία.
Κοσμήματα ιστορικά, κοσμήματα με υπογραφές μερικών από τους σημαντικότερους δημιουργούς του δεύτερου μισού του 20ού και του 21ου αιώνα περιλαμβάνει η έκθεση «Από τον Picasso στον Koons. Κοσμήματα καλλιτεχνών» που εγκαινιάζεται την Τρίτη 15 Μαΐου στο Μουσείο Μπενάκη (κεντρικό κτίριο).

Τα έργα των Στέφεν Αντονάκος, Λουίς Μπουρζουά, Ζορζ Μπρακ, Αλεξάντερ Καλντέρ, Σεζάρ, Τζόρτζιο Ντε Κίρικο, Ζαν Κοκτώ, Αντρέ Ντερέν, Μαχ Ερνστ, Αλμπέρτο Τζακομέτι, Κιθ Χέρινγκ, Τζεφ Κουνς, Φερνάρντ Λεζέρ, Ρόυ Λίχτενστάιν, Γιόκο Ονο, Πάμπλο Πικάσο και Μαν Ρέι που παρουσιάζονται μεταξύ άλλων στην έκθεση, προέρχονται στην πλειοψηφία τους από την προσωπική συλλογή της επιμελήτριας της έκθεσης Νταϊάν Βένετ και θέτουν εκ νέου το ζήτημα της σύνδεσης της αργυροχοΐας με την καλλιτεχνική δημιουργία.
Η έκθεση της συλλογής της Νταϊάν Βένετ η οποία έχει ήδη παρουσιαστεί στη Γαλλία και στις Ηνωμένες Πολιτείες στην ελληνική διοργάνωση θα πλαισιωθεί από έργα ελλήνων δημιουργών που έχουν πειραματιστεί με τη φόρμα του κοσμήματος.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου 2012
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.