Ads 468x60px

Google Website Translator Gadget

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

«Οι Έλληνες δεν είμαστε τέρατα της Ευρώπης»

Διαμηνύει η δημιουργική ομάδα της Beetroot  

«Κουράγιο. Είμαστε Έλληνες που δουλεύουμε και θα τα πάμε καλά». Αυτό διαμήνυσαν οι ταλαντούχοι Έλληνες designer του γραφείου «Beetroot» από τη Θεσσαλονίκη που παρουσιάζουν την έκθεση «Ελληνικά Τέρατα» στο Μουσείο Μπενάκη. Οι δημιουργοί βραβεύτηκαν για το καλύτερο επικοινωνιακό ντιζάιν της Ευρώπης 2011-2012 και η έκθεση έρχεται επιτέλους στην Αθήνα, μετά από περιοδεία σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις.

Τα έργα του γραφείου της Θεσσαλονίκης εκτίθενται στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς, από την Παρασκευή 27 του μηνός.

Η έκθεση παρουσιάζει γλυπτά τέρατα της ελληνικής μυθολογίας, άλλα σε μεγάλη και άλλα σε μικρότερη κλίμακα, κάποια ζωγραφισμένα με πινέλο, άλλα αόρατα που γίνονται αντιληπτά μέσω κινητών και υπολογιστών, όλα σχεδιασμένα σε έναν νέο-μελανόμορφο ρυθμό.
Ο Μινώταυρος, ο Κύκλωπας, οι ιπτάμενες Στυμφαλίδες Όρνιθες, δύο γιγαντιαία γλυπτά της Σκύλλας και Χάρυβδης, οι Σειρήνες, που στην έκθεση είναι αόρατες και γίνονται αντιληπτές μόνο από το τραγούδι τους, «μας φωνάζουν ότι η δημιουργία είναι χαρά», λένε οι έντεκα δημιουργοί.

Ευτυχείς για τη μεγάλη διάκριση που απέσπασαν, πρώτοι ανάμεσα σε διεθνείς, μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες ντιζάιν, ήθελαν να δείξουν με το χιουμοριστικό τους έργο, σε μια εποχή που είχε ήδη αρχίσει ο διασυρμός της Ελλάδας από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ότι οι Έλληνες «δεν είμαστε τα τέρατα της Ευρώπης αλλά εργατικοί, δημιουργικοί και δεν υπολειπόμαστε σε τίποτε από τους άλλους» εξηγούν οι Beetroot.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 29 Ιουλίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.