Ads 468x60px

Google Website Translator Gadget

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Καλά Κούλουμα!

Κούλουμα 2012
Άλλη μια Καθαρά Δευτέρα. Μόνο που φέτος δίπλα στην έγνοια για τον καλό καιρό, το πέταγμα του χαρταετού, και την ετοιμασία των παραδοσιακών νηστίσιμων φαγητών στέκεται η ζεστασιά των σχέσεων, της καλής παρέας, η σκέψη για τον άλλον, το κέφι και το ξεφάντωμα με ελάχιστα χρήματα. Το κλισέ της υποχρεωτικής φυγής και εγκατάλειψης της πόλης υποχωρεί. Όλο και περισσότεροι διεκδικούν και πάλι την πόλη τους με τους λόφους της, τα ξέφωτα της, τα ανοίγματα της, τις δικές της ομορφιές. Μικρές χαρές,  μικρές ανθρώπινες χειρονομίες. Κάτι αλλάζει γύρω μας, και αυτό φαίνεται.

Κούλουμα στο Γαλάτσι - Άλσος Βεϊκου
Ο Δήμος Γαλατσίου διοργανώνει τα πατροπαράδοτα «Κούλουμα» στο Άλσος Βεϊκου, «Βασίλης Παπαδιονυσίου», την Καθαρά Δευτέρα, με τα παραδοσιακά εδέσματα των ημερών και μουσική, τραγούδι και χορό για όλους όσοι θέλουν να ξεχαστούν και να διασκεδάσουν. Η Ομάδα Χορού του Δήμου Γαλατσίου, το χορευτικό του Συλλόγου Κρητών Γαλατσίου-Λαμπρινής ... θα ξεσηκώσουν τους επισκέπτες με τη μουσική και τα τραγούδια τους και θα τους βοηθήσουν έστω και για λίγο να ξεφύγουν από τις καθημερινές σκοτούρες και τη σκέψη του μνημονίου.

Επίσης, ο Δήμος Γαλατσίου, με δεδομένο τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλοί συμπολίτες μας, έχει προετοιμάσει άφθονα σαρακοστιανά εδέσματα και κρασί για να υποδεχτεί τους επισκέπτες και να προσφέρει μια ξεχωριστή Καθαρά Δευτέρα σε όλους.

Κούλουμα στον Άγιο Δημήτριο

 Συλλογική κουζίνα με νηστίσιμα εδέσματα
















Αντι Κούλουμα Ζωγράφου

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος
Βίλα Ζωγράφου















 Κούλουμα στην Κέρκυρα

Μετά τις 14.00 φέρνουμε το κατιτίς μας (φαγητό, ποτό), τους χαρταετούς και γιορτάζουμε μαζί στο κτήμα της Ελαίας, συλλογικά και αντιεμπορευματικά!






Κούλουμα στον Αγρό, Αυτοδιαχειροζόμενο Κατειλλημένο έδαφος, Πάρκο Τρίτση
ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 27/2 ΣΤΟΝ ΑΓΡΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΕΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ...
Βρισκόμαστε στον αγρό από τις 12.00 και μετά, μαγειρεύουμε συλλογικά, τρώμε και πίνουμε , πετάμε τους χαρταετούς μας. Μακριά από κυρίαρχα πρότυπα, ενάντια στην ερημιά που μας επιβάλλουν,του κόσμου των εμπορευμάτων, του κέρδους και της εξατομίκευσης. Κανένας και καμία μόνοι. Ποτέ και πουθενά

Ανορθόδοξα Κούλουμα στη Θεσσαλονίκη

Καθαρά Δευτέρα ... και ανορθόδοξα κούλουμα!
ακριβής τοποθεσία: προαύλιο χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών.
Θα εορτασθούν με τον πατροπαράδοτο τρόπο αλλά και ... ανορθόδοξα!




Κούλουμα στη Κηφισιά
Ο Δήμος Κηφισιάς και ο Οργανισμός "Δ. ΒΙΚΕΛΑΣ", αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού - Πολιτισμού προσκαλεί τους δημότες, την Καθαρά Δευτέρα στην καθιερωμένη εκδήλωση «ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2012» στο πάρκο της πλατείας «Ηρώων Πολυτεχνείου» στη Νέα Κηφισιά. Βασικός στόχος του Δήμου Κηφισιάς στη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας είναι η ανάδειξη και η προσφορά ποιοτικών πολιτιστικών εκδηλώσεων στο σύνολο των πολιτών της Πόλης, γιατί ο πολιτισμός δεν πρέπει να είναι προνόμιο των λίγων αλλά όλων.
Πηγή: http://www.palo.gr/cluster/articles/athina-nea/27671/?clid=4268520
Πηγή:  http://asyrmatos.espivblogs.net/files/2012/02/Εκδηλώσεις-25-26-27-Φεβρ.jpg
Πηγή:
http://villazografou.squat.gr/
Πηγή: ttp://katalipsielaia.squat.gr/2012/02/22/
Πηγή: http://eleftherosagros.blogspot.com/2012/02/272.html
Πηγή: http://www.kifissia24.gr/kifissianews/kifissia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.