Ads 468x60px

Google Website Translator Gadget

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

«Μποέμ» στη Βιβλιοθήκη

Σε έναν μάλλον απρόβλεπτο χώρο όπως το Αναγνωστήριο

Οχι, όσο καλή πρόθεση και να υπήρχε, δεν ήταν δυνατόν να χωρέσουν όλοι όσοι προσήλθαν την περασμένη Κυριακή, 27 Μαΐου, στην Εθνική Βιβλιοθήκη για να παρακολουθήσουν την όπερα «Μποέμ» του Πουτσίνι από την Εθνική Λυρική Σκηνή σε έναν μάλλον απρόβλεπτο χώρο όπως το Αναγνωστήριο - και στο πλαίσιο της εξωστρεφούς δράσης της νέας διοίκησης της Βιβλιοθήκης.
Διότι απρόβλεπτος δεν ήταν τελικά μόνον ο χώρος αλλά και η ανταπόκριση του κοινού.
Πηγή: http://www.tovima.gr/Ενός κοινού που δεν είναι τόσο εξοικειωμένο με τέτοιες πρωτοβουλίες - όπως είναι, λόγου χάρη, το κοινό της Νέας Υόρκης ή άλλων μεγαλουπόλεων. Και όμως, οι «πιστοί» αποδείχθηκαν πολλοί (ίσως σε αυτό να συντέλεσε κατά μεγάλο βαθμό το γεγονός ότι η τέχνη προσφερόταν δωρεάν).

Δίπλα από τους επισήμους, οι πολίτες της Αθήνας πήραν τις θέσεις τους για να ζήσουν τον έρωτα της Μιμής και του Ροντόλφο σεβόμενοι τον χώρο και το θέαμα και δείχνοντας ενθουσιασμό σε εντυπωσιακό βαθμό: τα χειροκροτήματα στο φινάλε άργησαν να κοπάσουν.

Γι' αυτό και μια επανάληψη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας κρίνεται επιβεβλημένη. Οι άνθρωποι της Βιβλιοθήκης το υποσχέθηκαν και εμείς την περιμένουμε.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.