Ads 468x60px

Google Website Translator Gadget

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Kassi: Μια νέα διαδικτυακή πλατφόρμα

Μια πανεπιστημιακή κοινότητα – Αρχές ορθής διαχείρισης πόρων – Ανταλλαγή – Συναλλαγή

Δυο φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Πατρών σκέφτηκαν να εφαρμόσουν στην πράξη τα αποτελέσματα ενός ερευνητικού προγράμματος του Πανεπιστημίου Aalto της Φιλανδίας.  Έτσι δημιούργησαν πριν λίγο καιρό μια νέα διαδικτυακή πλατφόρμα ανταλλαγών αντικειμένων και υπηρεσιών, το Kassi, ξεκινώντας από τη μικρή κοινότητα του Πανεπιστημίου Πατρών.
Η ιδέα βασίζεται στη συγκέντρωση σε έναν διαδικτυακό τόπο των προσφορών και αναγκών των μελών μιας κοινότητας. Κατακερματισμένες πληροφορίες προσφοράς και ζήτησης βρίσκουν στέγη σε ένα κοινό σημείο αναφοράς.
Την πρωτοβουλία χαρακτηρίζει η ευαισθησία των νέων για ένα πιο συνετό τρόπο διαχείρισης αγαθών και υπηρεσιών, η εξοικονόμηση πόρων, η προστασία του περιβάλλοντος  αλλά και η επικοινωνία και η ανάπτυξη σχέσεων μέσα στην κοινότητα.
Οι δημιουργοί της πλατφόρμας ελπίζουν η πρωτοβουλία αυτή να βρει συνεχιστές από τα μέλη και άλλων κοινοτήτων είτε πρόκειται για πανεπιστήμιο, σχολείο, εταιρεία, πόλη.
Αναζητώντας στην ιστοσελίδα τους τις προσφορές βρήκαμε μια που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση για την πρωτοτυπία, την ευρηματικότητα και την πρόταση της για ποιότητα ζωής. Την παραθέτουμε μαζί με τα σχόλια που έλαβε.
Επισκευή ποδηλάτου
Μπορώ να βοηθήσω και να προσφέρω εργαλεία και γνώση για την επισκευή του ποδηλάτου σου. Μόνη προϋπόθεση, το ποδήλατο μετά να συνεχίσεις να το χρησιμοποιείς και να μην το καταχωνιάσεις σε κάποιο υπόγειο να το τρώνε οι σκόνες!
Σχόλια (3)
Τέλειο!
Ωραία προσφορά!!
Όντως, πολύ ωραία προσφορά. Ας βοηθήσουμε όλοι να γίνει η Πάτρα μια όμορφη ποδηλατούπολη!
Η ιστοσελίδα του Kassi του Πανεπιστημίου Πατρών είναι http://upatras.kassi.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.